Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Om det digitala exploateringskontoret på Projektverktygsdagen 2019 – Stockholm

10 maj, 2019 @ 08:00 - 17:00

Temat för Projektverktygsdagen 2019  från Svenskt Projektforum kommer att vara Digitaliseringen och Människan.

Ett bland många seminarium vi tipsar om handlar om hur tillväxtkommuner kan arbeta med planering och prognoser. Titel på passet:

Det digitala exploateringskontoret

Kommuner i tillväxtområden har allt större planeringsbehov för infrastruktur och bostäder. Detaljplaner och byggande påverkar verksamhet, kostnader och intäkter. Samtidigt påverkas det faktiska utfallet av de kommunala besluten av byggherrarnas beslut, marknadsläge och konjunktur. Med en övergripande struktur och digitala verktyg kan exploaterings- eller stadsbyggnadskontor ge projektledarna rätt förutsättningar samtidigt som beslutsfattarna får uppdaterade visuella underlag för att hålla planeringen i synk med verkligheten.

Med rätt digitala verktyg skapas enkla system för ordning och reda trots många pågående parallella projekt. Lägg där till ett systematisk arbetssätt.

Peter Åhman, Waade, och Johan Enfeldt, Visuell Planering, visar med konkreta exempel hur tillväxtkommuner kan arbeta med planering  och prognoser för byggande, bostäder och befolkningstillväxt.

Peter Åman har stor erfarenhet av att ta fram strategi, implementera och sedan arbeta digitala verktyg i pågående projekt för effektivare planering, både i privat och offentlig verksamhet.

 

Johan Enfeldt är mångårig specialist på projekt-, portfölj- och resursstyrning med erfarenhet från på de industri och offentlig sektor.  Som partner till Microsoft deltar Johan regelbundet i demonstrationer och leveranser.

https://projektforum.se/event/projektverktygsdagen2019/talare/

Ett annat tips är – Project Services – The future of Microsoft Project. Rob Rydell, Senior Solution Specialist. Microsoft Project. Microsoft ger en förhandspresentation av nya Project.

 

Möt oss i Microsofts monter och under seminariepass under dagen.

 

Datum: Fredag 10 maj.
Plats: Marriot Couthyard, Rålambshovsleden 50, Stockholm.
Anmälan till arrangören Svenskt Projektforum.

Hoppas vi ses på Projektverktygsdagen 2019.

Visuell Planering

Venue

Courtyard by Marriott
Stockholm, Sverige + Google Map