’Lyckas med digital projektstyrning i Svenskt Näringsliv och offentlig sektor.’

2016-06-22

Lyckas med digital projektstyrning i Svenskt Näringsliv och offentlig sektor

 Vår omvärld rör sig snabbare än någonsin. Av bolagen som fanns på Fortune 500 år 1955 har 88% försvunnit. För att följa med behöver vi alltså röra oss snabbt så att vi kan möta morgondagens möjligheter och utmaningar. Vi befinner oss samtidigt i den 4e industriella revolutionen eller ”the digital age” och begreppet digitalisering finns i stort sätt dagligen på allas läppar.

Projekt är ett bra sätt att kunna agera snabbt och kunna möta förväntningar från marknaden eller innevånarna. Men hur skall man göra för att lyckas med projektstyrningen i en digital era? Hur skall vi agera i vårt ledarskap? Hur skapar vi en modern projektkultur? Hur får vi kontroll på alla detaljer i projekten? Program, Portföljer, Aktiviteter, Resurser, Rapporter… så mycket att hålla reda på.

Vi arrangerar ett seminarium på temat och vill ge dig en unik möjlighet att få inspiration och kunskap samt möta kollegor i branschen och utbyta erfarenheter. Under dagen kommer vi att prata om såväl ledarskap & kultur i projekt som tekniska verktyg som hjälper dig att hålla ihop helheten.

Dagen avslutas med mingel och förfriskning i underbar trädgårdsmiljö mitt i sommar Stockholm.

Det kommer att bli en jättespännande eftermiddag med diskussioner om digital projektstyrning, inspirerade styrgrupper och med ett avslutande sommarmingel på Scandics flaggskepp Haymarket.

 

Välkommen!

 

När: 22 Juni kl 14-17, mingel efteråt

Var: Scandic Haymarket, Hötorget 13-15, Stockholm

Målgrupp: Du som har stort intresse för, jobbar eller fattar beslut kring strategiska projekt

14-14:15 Introduktion och välkommen

14:15-15:00 ”Kaffekoppen” är ett seminarium om effektivt styrgruppsarbete! Erik Sjöberg pratar fritt kring ett antal teman som rör sig i gränslandet mellan projektledare och styrgrupp. Fokus ligger på mjuka frågor som engagemang, integritet, konflikthantering samt allas ansvar för att aktivt skapa arbetsglädje och sprida positiv energi. Inspiration, hög igenkänningsfaktor och förnyad motivation utlovas. (Talare: Erik Sjöberg, Moment)

15:00-15:15 Kaffe

15:15-16:45 Digital projektstyrning i praktiken – Digitaliseringen av våra arbetsplatser går i en rasande fart, men hur är det eg med vårt stöd för digital projektstyrning? Hur hänger den ihop med en övriga digitala projektplatsen? Vi diskuterar och visar kraftfulla tekniska verktyg för portföljstyrning, resurshantering, digitala kanban tavlor etc, men också kopplingen till den övriga digitala arbetsplatsen för t ex dokumenthantering, samarbete och kommunikation. (Talare: Magnus Holmlid, Visuell Planering och Mårten Henriksson, Acando)

16:45-17:00 Avslutning

17:00 – 18.00  Mingel

 

Anmälan enligt länk nedan:

 PROJEKTDAGEN

 

Hoppas vi ses!

Visuell Planering