Nyhetsbrev för Februari

2017-02-27

I Februari månads nyhetsbrev får du tips på att hur du håller dig ajour inom digitaliseringens spännande framfart. Du ser mer om PMI´s stora kongress: Passion for Projects och frukostmöten vi bjuder in till med tema idéhantering. Du hittar också länk till en mängd inspelade filmer om hur bli en bättre digital medarbetare med Office 365. På TechX spelade Microsoft in samtliga presentationer, de finns nu att kolla på.
Hoppas att du hittar något matnyttigt.

Digitization och Digitalization ?
I förra veckan var jag på Kista Mässan och lyssnade på ett inspirerande seminarium med Ashkan Fardost.
Han talade bl a om ett misstag många gör när de blandar ihop Digitization med Digitalization. Att införa ett digitalt arbetssätt handlar om mycket mer än att flytta in sina papper i datorerna.
Ett digitalt arbetssätt innebär ett nytt sätt att arbeta där själva tekniken bara är en liten del. Det handlar om att förstå människor utifrån deras beteende för att skapa användbara it-lösningar.

Ska vi ändra på beteenden så behöver vi skapa förståelse varför vi ska arbeta på nya sätt, förstå nyttan, vara överens om målen och investera tid i förändringsarbete.

Ashkan talade också om vikten av att man på företag lägger tid på att fundera på hur man kan göra nya saker.
Det finns alltid andra i branschen som gör det. Han vet vad han talar om, var med om att omkullkasta hela distributionssättet för musikindustrin. Han satt som tonåring hemma på kammaren och distribuerade musik världen över, med hjälp av digitaliseringens möjligheter. Ashkan ritade upp den nya affärsmodellen för branschen, ett klassiskt exempel på en ¨disruptive innovation¨. I slutet på föreläsningen kom han tillbaka till tiden i pojkrummet, den nya affärsmodellen och hur konsumenterna anammade ett nytt beteende för musikkonsumtion. Han bytte ut ordet MUSIK mot BANK, det talar för sig själv. Ashkans slutord till publiken var ¨Don¨t be an expert be an explorer”.

_____________________________________________________________________________

Ska vi använda Facebook för att nå våra kunder?
En annan intressant föreläsare på mässan och med digitalisering som tema var Simon Beyer.
Han talade bl a om hur fler och fler företag nyttjar Facebook för att nå sina kunder. Vi hör återkommande att ungdomar har lämnat Facebook för länge sedan, men med 1,6 miljarder användare är möjligheterna enorma. Det man gör är att man kopplar annonser till något som ligger i närheten där man befinner sig, man skapar relevans och affärsvärde. KLM är det första flygbolaget som skickar boardingkort och kvitto via Messenger, andra lär följa.
Simon gav åhörarna tips på vad göra om vi ville hänga med:
1. Skaffa en digital coach
2. Lägg tid på lärande och innovation
3. Läs internationell branschpress
4. Följ Mark Zuckeberg
5. Läs http://insights.fb.com/

Simon hade ett motto och det vara att varje vecka göra något nytt. Han har schemalagt en timme varje onsdag kl 15.00 -16.00 att göra något helt nytt. Nu hoppas jag ju inte att våra kunder ska lämna företagsapplikationer till förmån för konsumentapplikationer. Men jag blundar inte för beteendeförändringar och det var en väldigt inspirerande föreläsning.

_____________________________________________________________________________

Passion for Projects i Malmö
På ämnet digitalisering och idéhantering hoppas vi att vi ses på Passion for Projects i Malmö eller på några av våra möten framöver. Vi har skrivit om dem i senaste breven, värt att notera igen då det är det stora årliga branscheventet för oss som brinner för projekt som arbetsform.
I vår monter har vi bjudit över Ivan Lloyd, VD och grundare till CPS. Ivan tar med sig berättelser för hur några av hans globala kunder lyckas med sina projekt och med idéhantering och innovation i sina företag.

Great idéas are the drivers for change –
The best idéas might not come from the management level!
Seminarium på Passion for Projects och frukostmöte i Malmö 14 mars om idéhantering

During this seminar and you will see example of how companies are empowering ideation in their organisation ? You will get inspiration from customers that have experience of a way of work with ideation with help of digital tools.
You will also see how you can go to the next step and how to transform the ideás to real projects. How you align the new project in an existing project portfolio in an practical, effective and digital way.
Presenters are Mr Ivan Lloyd, CEO and Founder CPS, and Mr Magnus Holmlid, CEO and Fonder Visuell Planering will both speak.

Malmö, Passion for Projects
Måndag 13 mars, 14.30 – 13.30.
Seminarium på Passion for Projects

Tisdag 14 mars 08.00 – 09.00
Seminarium på Passion for Projects
Clarion Hotell & Kongress Malmö Live.

Läs mer och anmäl dig nedan vid utbildningsschemat.
___________________________________________________________________________________
Frukostmöte i Stockholm 15 mars om idéhantering, repris från Malmö seminarier.
Tid: 08.30 – 10.00, frukost från 08.00
Plats: United Spaces, Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63
Läs mer och anmäl dig på vår webb.

____________________________________________________________________________________
Microsoft TechX, nu är inspelningarna publicerade
Under Microsoft TechX tidigare i månaden hölls seminarier i Stockholm under ett antal dagar presenterade av Microsoft själva och dess partners. Alla seminarier spelades in och vårt seminarium hette: Agil apputveckling i SharePoint och Project Online. Du ser seminariet inspelat här.
På samma länk hittar du mycket matnyttigt värt att kolla på tycker vi.
____________________________________________________________________________________
UTBILDNINGSCHEMA
Läs gärna mer på vår webb under Aktuellt.