Project Online – Det agila arbetsverktyget

2015-06-18

Vi anser att människorna i fokus är ett stort plus, men det som ofta saknas är ett bra arbetsverktyg som kan stödja vårt agila arbetssätt, oavsett om vi jobbar med Scrum, Kanban, XP, övriga metoder eller en variant av flera. Utan ett bra verktyg i grunden så kan de minsta hinder och störningar rubba vår sprint eller vårt flow.

När man letar efter ett bra arbetsverktyg, så finns det flera faktorer som ska räknas in. Man vill ha användarvänlighet, säkerhet och ett verktyg som kan anpassas efter hur verksamheten ser ut och om den ökar. Om verktyget samtidigt kan hanteras av flera hundra användare, på flera orter, på resande fot och även av externa parter så vore det bara toppen!

Microsoft Project Online är byggt just för detta ändamål. Här är ett verktyg som kan anpassas till specifika företagskulturer, med egna termer.

Project Online är verktyget i molnet, som kan användas varsomhelst, närsomhelst. Det är integrerat med SharePoint, Microsofts egen molntjänst, och är enkelt att binda ihop med en Team Foundation Server eller att ha på en intern server.

Microsoft har lagt ner mycket tid på att utveckla Project, och ännu mera tid på SharePoint. Här får man en stor och aktiv aktör som kontinuerligt uppdaterar sin produkt i samband med att lyssna på sina användare, Microsoft har även gjort det möjligt att kombinera Project och SharePoint med appar. Det innebär att om något saknas i produkten, eller om man önskar ta fram en egen intern anpassning, så finns det möjligheten att hitta eller utveckla en app.

Appar som CS Taskboard och PS+ gör det möjligt att få digitala Scrum- och Kanbantavlor samt snabba rapporter som är anpassade till den egna verksamheten.

 

Önskar du få reda på mer om den digitala värld som finns där ute?

Ta kontakt med oss eller se mer om Project här!