Smarta städer och SharePointfeber i Köpenhamn – Nyhetsbrev november

2018-11-27

Smarta städer i Kista och SharePointfeber i Köpenhamn

 

Under två dagar denna vecka samlas akademi, industri, stad och kommun på Kistamässan för Smarta Städer. Det blir idéutbyte om hur man med teknikens hjälp kan erbjuda bättre samhällsservice med hållbara metoder.

Vi drar vårt strå till stacken och bjuder in till  Planera för en smart stad. Ett seminarium hos Microsoft där vi får höra om deras initiativ om en smart och uppkopplad stad. Örebro Kommun kommer att dela med sig av erfarenheter av att styra upp planeringen inom Samhällsbyggnad och VA med hjälp av Project Online i Office365. Vi själva gör en steg för steg guidning om vad man ska tänka på när man rullar ut ett nytt projektverktyg i organisationen. Boka in den 11 december!

Har du bra idéer kan du delta i Vinnovas utlysning för Viable Cities, 25 miljoner i potten till kommuner med bra idéer för hur man med digitalisering kan erbjuda bättre medborgarservice och nå klimatneutralitet. Vinnova främjar kommuner som har inriktning på innovation och lärande.

I Köpenhamn samlas denna vecka över 2000 personer från hela på ESPC18 – European SharePoint, Office365 & Azure Conference.  Hur molntjänster möjliggör nya arbetssätt är den röda tråden i fyra fullspäckade dagar. Om möjliga appar som ökar produktivitet och användarglädje för de 135 miljoner som använder Office 365 berättar Vesa Juvonen, Microsoft, under rubriken: Building Engaging Solutions for Office 365 .

Är du på plats, välkommen till monter 21 där får du se en helt ny applikation som bygger på Office 365, edison365businesscase. Med tjänsten får du en metod för att skriva business case på ett repetitivt och transparant sätt.

Mer om smarta städer, och andra bra idéer i detta månadsbrev.

/Lotta Båth, Visuell Planering.

Hur molntjänster möjliggör nya arbetssätt.
SharePoint, Office 365 och Azure konferensen i Köpenhamn

 

Det finns många sätt använda den digitala arbetsplatsen. Nya tjänster med hjälp av molnet, nya möjligheter, hur gör andra, hur ska vi planera för framtiden? Huvudtemat på  ESPC18 – SharePoint, Office 365 och Azure konferensen, i Köpenhamn.

Beslutsstöd med PowerBI hör till populära pass.
I vår monter får du se demonstrationer av beslutstöd, vi har t ex tagit fram färdiga PowerBI rapportpaket, även på svenska.

Du får också se edison365 med modulerna edison365ideas, den nylanserade edsion365businesscase och edison365projects.
Vi vill hjälpa dig att engagera dina medarbetare, att kunna skriva bra business case, på ett repetitivt och transparant sätt och vi vill ge dig chansen att använda ett modernt användarvänligt projektverktyg, integrerad i din Office365 plattform.
Du får se hur du går från idé till business case till ett riktigt projekt, från ax till limpa med en och samma produktsvit. Riktigt snyggt om vi får säga det själva.

Du hittar oss i monter 21. Välkommen!

Smarta Städer och planeringsresan dit

Välkommen till ett seminarium om hur planera för en smart stad med tema:

Stadens väg till det uppkopplade samhället.

Under dagen får du lyssna till:

  • Magnus Forsberg,  (bilden) Microsoft – Vision för den smarta staden ¨City Next¨.
  • Lisbeth Svedberg och Lisa Osterman, Örebro Kommun – Digitalisering av projektarbetet för VA och Park och Gata inom Tekniska Förvaltningen.
  • Johan Enfeldt, Visuell Planering – Hur du går stegvis i digitaliseringsresan, handfasta råd.

Läs mer och anmäl dig  <https://edison365.se/event/stadens-vag-till-det-uppkopplade-samhallet/>

 

Vi laddar batterierna hos CTEK på nästa Kundens Röst

 

Kundens Röst är en mötesplats där vi på Visuell Planering erbjuder dig som kund en plattform för att dela erfarenheter och lära av andra hur lyckas med digital projektstyrning.

Nästa tillfälle blir i april, med besök hos CTEK i Vikmanshyttan, Dalarna. Vi ser framemot ett spännande energirikt besök framåt våren.

Nu senast var det dörren på projektkontoret på NCC i Solna som öppnades för oss.

Fredrik tog med oss på resan:  Så gjorde vi när vi införde en ny digital plattform på NCC´s PMO.
Bjanka visade Microsofts digitala arbetsplattform, nya funktioner för att kommunicera t ex med Teams. Vad som händer om medarbetaren inte erbjuds något som är ¨up to date¨. Vanligt är att medarbetare själva laddar ner något som de fungerar för dem.  Tänk på att vi har 5 generationer som ska samsas på arbetsmarknaden.

Magnus på Visuell Planering visade edison365ideas, en lösning för att arbeta med digital idéhantering och som är engagerande. Vi fick se hur man kan arbeta med idéhantering, göra business case på idéer och sedan gå till ett riktigt projekt. Applikationen för business case är helt ny, en applikation som man kanske inte visste att man saknade och när man testat kan man inte vara utan.

En spännande dag med idéutbyte och lärdomar branscher emellan.
Andra som tagit på sig ledartröjan på Kundens Röst under året är Södra Skogsägarna och Payex.
Vill du dela med dig av dina erfarenheter, berätta för oss.

 

Evenemang

4 december Från idé till riktigt projekt med edison365 – Visuell Planering, Stockholm eller på Skype.

11 december Stadens väg till det uppkopplade samhället. – Microsoft, Akalla norr om Stockholm.

17 december Från ax till lussebulle med edison365 – Visuell Planering, Göteborg alt Skype.

Branschevent

28 – 29 november Smart Cities i Kista november
6 december           Projektforum Tema Hållbart ledarskap.
11 – 12 mars          Passion for Projects Tema Projektledaren i den digitala eran. Vi är Most Passionate sponsor

Månaden som gick

Critical Chain med PMI och VMG/Velocity. Lund, Stockholm, Göteborg, Örebro och Uppsala har vi nu besökt tillsammans med PMI och VMG/Velocity.
Agendan Critical Chain i agila projektmiljöer.
Vill du lära dig bli vän med projektets flaskhalsar och allmänt nyttja dina resurser bättre kontakta oss eller VMG/Velocity.

WIT Woman in Professional IAMCP

Uppstart av WIT IAMCP i Väst hos Visuell Planering. 16 kvinnor i it-branschen träffades för erfarenhetsutbyte.

En fråga var behovet av en branschstandard för att få införa olika typer av it-produkter och tjänster. Jämför t ex med den byggbranschen , krav och dokument ska vara fullföljda innan byggstart.  It-branschen har mycket att lära här. Branschstandard för införande av it-lösningar och virtuella skyddsronder? Värt att fundera på inför alla kommande AI projekt som dundrar in till ovana beställare.

Fortsättning följer, nästa tillfälle hos Fujitsu 1 februari.

Lästips

WhitePaper om nya edison365businesscase.

Mer om Microsoft Project tips & tricks
Produktnyheter och en ny vision för Microsoft Project. Home, Service och Roadmap

https://www.theprojectgroup.com/blog/en/new-project-announced/

Önskar dig en trevlig avslutning på månaden!

Visuell Planering