Stöd för extern website i O365 förändras!

2014-12-21

Redan tidigt i höstas kunde man ana att något var på gång med de externa Sharepointbaserade websiterna i MS O365.

Nu är det officellt att MS förändrar stödet för de externa websiterna, eller publika websiternas, stöd i O365. Läs till exempel mer här: http://support2.microsoft.com/kb/3027254. Passa även på att njuta av den maskinöversatta texten från engelska till svenska!

Frågan är vad som kommer istället:

Microsoft pekar på att mer information kommer släppas i januari 2015 och man hänvisar lite kryptiskt till att det finns 3djepartsleverantörer som kommer erbjuda liknande (eller kanske mer utbyggd) funktionalitet.

Azure baserad extern website? Samarbetsavtal med extern leverantör liknande samarbetet med DropBox? Förvärv av någon MS Partners externa websitelösning? Uppköp av WordPress?

Detta blir riktigt spännande! Vad tror du händer? Stalltips? Förslag?

Det intressanta blir att se vad MS har tänkt sig. Med tanke på de förvärv och lite oanade samarbeten som annonserats under hösten ser jag med spänning fram mot vad som kommer!

De externa webisterna baserade på Sharepoint i O365 har varit rätt begränsade ur ett konfigurationsperspektiv. Med rätt mycket kodning kan man ju åstadkomma underverk, men vi gillar att leva som vi lär och i längsta möjliga undvika kodning.

Så vi sitter still i båten med våra externa siter byggda på O365 tills vi vet mer!

Ha en riktigt God Jul!
/Magnus