Spaning från södra Mellansverige där vintern har rasat in med ljus och lykta

2018-12-19

Spaning från södra Mellansverige där vintern rasat in med både ljus och lykta

 

Bakom oss lämnar vi ett spännande år där ni tagit er an nya digitala arbetssätt för att hantera ert arbete, produkter, projekt och resurser.

Året har erbjudit många nya möjligheter och spännande funktioner och produkter från Edison365: Edison Ideas, Edison Business Case och Edison Projects. Nu lever projekten från idé till nyttorealisering i Edison!

För att inte tala om Microsofts förbättringar med Teams, Planner, Microsoft Project Agile modul och Project Online Home. Allt för att engagera och öka samarbetet!

Och det är verkligen spännande att se hur ni tar er an och börjar använda dessa möjligheter, från daglig styrning över nyttorealisering till resursmodellering!

För oss innebär detta att vi alltmer får förmånen att arbeta med digitalt stöd för Work Management, där projektportföljstyrning är en del.

Årets spaning handlar just mycket om arbete kring samarbete, förenklad styrning, teamåtaganden, minska komplexitet, ta mindre leveranssteg och förenkla verktygsanvändning utifrån respektive roll i verksamheten.

En av höjdpunkterna för mig under året har varit Kundens Röst, som mer och mer blir *ert* forum.

Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete för ännu mer direkt nätverkande och erfarenhetsutbyte mellan er brukare!

Vi ser också fram emot nya utmaningar kring investeringsplanering, projektbeställningar och nyttorealisering med Edison Business Case.

Vi ser att det nu finns goda möjligheter att involvera och engagera beställare, sponsorer och ägare i investerings- och nyttorealiseringsarbetet på ett grafiskt och lättillgängligt sätt.

Under året har vi parallellt med våra ökade leveransåtaganden strävat efter att våra leveransrutiner och -processer, i allt från litet till stort, utvecklas för att säkerställa vår leveransprecision och -kvalitet.

Vi strävar efter att ni ska känna att vi bryr oss och anstränger oss det lilla extra.

Här vill jag tacka våra medarbetare som strävsamt arbetat för att ni som kunder ska få bästa möjliga leverans, utifrån all den ärliga och raka feedback vi älskar att få från er kunder!

Vi har även i år valt att vara Most Passionate sponsor av PMIs ”Passion for Projects” som går av stapeln 11-12 mars i Stockholm. Ett av Sveriges bästa nätverksforum för projektproffs! Hoppas vi ses där!

 

Det är inte alla barn och ungdomar förunnat att få fira en fridefull jul.

Vi fortsätter därför att ge en (jul)gåva till Stadsmissionens arbete med utsatta barn och ungdomar. Detta känns särskilt viktigt när vi läser att alltfler barn och ungdomar saknar ett fast boende och en trygg vuxenvärld.

Med detta vill vi på Visuell Planering tacka er alla för gott samarbete och ett lärorikt år. Vi ser fram emot att arbeta mot nya mål tillsammans med er under 2019!

God Jul och Gott Nytt År!

 

Magnus Holmlid, Founder & PPM Enthusiast, Visuell Planering

+46706396133